Vliegveld Bergen  

Click here to edit subtitle

Museum vliegveld Bergen 1940 - 1945

Welkom op de museum pagina. 


Sinds mei 2016 is er op het oude vliegveld Bergen een oorlogsmuseum. 

Het museum bevind zich in de voormalige Duitse commando bunker op het terrein. Deze bunker is 30 bij 15 meter met een beton dikte van 2,5 meter! Sinds oktober 2019 hebben wij een kleine museum bunker er bij in de bocht van de groeneweg 14. 

Het museum  is nog even gesloten. Eind maart 2021 gaan wij kijken wat er mogelijk is kwa openingen. Groepen zijn in 2021 niet te boeken wij hopen in 2022 wel weer groepen te kunnen ontvangen.In het museum vind u een hoop informatie over het vliegveld. Een aantal unieke stukken bevinden zich in de collectie van het museum van de Nederlandse luchtmacht uit 1940. Maar ook uit de Duitse periode, zoals de geheime wapens van Duitsland de V-1  waarvan in Bergen nog resten van een lanceerbasis te zien zijn.

Ook is er een tafel in de collectie die tijdens de capitulatie onderhandelingen in Wageningen hotel de wereld in 1945 is gebruikt. Dit bijzondere verhaal en nog vele meer komen in het museum aan bod.  


Ook het geallieerden gedeelte met de voedseldroppings komt ruim aan bod.


Op het terrein van het oude vliegveld staat nog een klein stuk platform waar een hangar op heeft gestaan. Ook op het terrein bevindt zich een grote Duitse bunker. 


Het museum is helaas niet rolstoel vriendelijk het terrein deels wel. 

Met groepen en schoolklassen kunt u het best een afspraak maken. [email protected]om 


Wij heten u van harte welkom! 

Volg ons op facebook: vliegveld bergen '40/'45

Adres: Groeneweg 14 in Bergen NH vanaf het hek de borden volgen.